Сравняваме няколко показатели, с показатели, които са несравними. Тестовете в

...
 Сравняваме няколко показатели, с показатели, които са несравними. Тестовете в
Коментари Харесай

Ангелов обясни защо сме втори по смъртност

 

" Сравняваме няколко индикатори, с индикатори, които са несравними. Тестовете в България са по-малки, макар антигентните проби. Ако тестванията са пропорционални с другите страни, ние няма да сме измежду първите места. " Така министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов разяснява влизането на България в черната ранглиста по смъртност – втори в света и първи в Европа. Изказването си той направи по време на визитата си в Ямбол, където се разкриват спомагателни кревати поради разпространяването на болестта.

  " Хоспитализираните са повече от втората рецесия, интензивните са повече на от втората рецесия, само че системата удържа “, добави министърът.

Той сподели, че през днешния ден завършва последната среща, където се разисква разпределението на спомагателни ваксини. „ България има подготвеност да получи 1 млн. дози. Имаме опция да поръчаме на Пфайзер милион и половина. Ние преговаряме на експертно равнище, а премиера - на високо политическо равнище ", съобщи още Ангелов. Той успокои хората, че имунизациите „ са ефикасни и безвредни ". По отношение на отлива от АстраЗенека, проф. Ангелов съобщи, че сега има възвръщане на доверието.

" В момента имаме позитивна родилка в болничното заведение в Ямбол и позитивно новородено дете, както и две още бременни. Предполагаме, че заразяването е станало или трансплацентарно, или при раждането ", съобщи Ангелов и посочи, че родилката и детето са добре ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР